ثبت شرکت در ترکیه

افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت ترکیه را دارند، با ثبت کردن شرکت، زودتر به خواسته خود خواهند رسید. این مسئله از زمانی که دولت ترکیه اعلام کرد که ویزای توریستی ایرانیان تمدید نخواهد شد، بیشتر اهمیت خود را نشان داد. چرا که قوانین ثبت شرکت در ترکیه برای شهروند ایرانی همچنان ثابت مانده و شما با طی مراحل قانونی و خاص میتوانید انواع شرکتها را در شهرهای مختلف ترکیه ثبت کنید.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود معمولترین نوع ثبت شرکت از سوی ایرانیان است. اما دیگر انواع ثبت شرکت دانش بنیان، ثبت شرکت واردات و صادرات، ثبت شرکت تضامنی، مختلط و غیره نیز امکانپذیر است.
ترکیه یک کشور اروپایی است که همواره جزو 20 قدرت اقتصادی برتر دنیا بوده است. سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت در ترکیه مزایای بسیار زیادی برای ایرانیان به دنبال خواهد داشت.
- ترکیه همسایه ایران است و نزدیکی به آن سبب شده که رفت و آمد بسیار آسان و کم هزینه باشد
- برای ثبت شرکت در ترکیه نیازی به همکار و شریک ترک ندارید
- از نظر تاریخی و فرهنگی، تشابه زیادی میان دو ملت ایران و ترکیه وجود دارد. همین زندگی کردن و خو گرفتن به آن را آسان تر ساخته است.
- با ثبت شرکت در کشور ترکیه، میتوانید نسبت به اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کنید. همانطور که میدانید یکی دیگر از راههای گرفتن اقامت این کشور، خرید ملک در ترکیه است.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
انواع ثبت شرکت در ترکیه
چقدر با انواع شرکتها در ایران آشنایی دارید؟ تقریبا همین انواع را میتوان در ترکیه نیز ثبت کرد. در این میان ثبت شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص بیشترین تقاضاها را از سمت کارفرماهای ایرانی دارند. شما نمیتوانید هر نوع شرکتی را در ترکیه تاسیس کنید. بعنوان مثال تاسیس شرکت تولید دارو در این کشور برای اتباع خارجی ممنوع است. اما در زمینههای تجاری، واردات و صادرات، صنعت، ساخت و ساز، طراحی، کشاورزی و … بهترین انتخاب، تاسیس شرکت در ترکیه است. در ادامه انواع ثبت شرکت در ترکیه را به همراه توضیح مختصر برایتان آوردهایم:
ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه
حدود 90 درصد شرکتهای ثبت شده در ترکیه از نوع مسئولیت محدود است. بر طبق ماده 573 قانون اساسی ترکیه، برای ثبت شرکت مسئولیت محدود به حداقل یک تا نهایتا 50 شریک نیاز است. هر کدام از شرکای این شرکت، به اندازه سهمی که دارند، مسئولیت و وظایف خواهند داشت. برای تاسیس این نوع شرکت، باید دو حساب بانکی باز کنید و حدود 2100 دلار هزینه کنید. در صورت ورشکست شدن این شرکت، سرمایه شرکا برای پرداخت بدهیها و هزینه طلبکاران صرف خواهد شد، اما اموال شرکا جدا از این سرمایه خواهد بود و محفوظ است.
شرکت سهامی عام و سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی در ترکیه به حداقل 5 نفر شریک نیاز است. سهامی این نوع شرکتها به این صورت مشخص میشود که سرمایه به واحدهای برابر به نام سهم تقسیمبندی میشود. سپس هر کدام از شرکا به اندازه سهم خود، مسئولیت خواهند داشت. در این شرکتها، اگر جلسه مجمع عمومی برگزار شود، باید نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه حضور داشته باشند. دو نوع شرکت سهامی در ترکیه قابل ثبت کردن است:
- ثبت شرکت سهامی خاص: تعداد سهامداران کمتر از 250 نفر است
- ثبت شرکت سهامی عام: تعداد سهامداران بیشتر از 250 نفر است
ثبت شرکت تضامنی در ترکیه
تفاوت این نوع شرکتها با موارد بالا این است که هر یک از شرکا در برابر قرضهای ایجاد شده و خسارات وارد شده به شرکت مسئول میباشد. یعنی اگر سرمایه و پول شرکت برای پرداخت بدهی کافی نباشد، سهامداران باید خود آنها را پرداخت کنند. این شرکت عموما میان دو یا چند شخص حقیقی شکل میگیرد.
ثبت شرکت مختلط در ترکیه
این شرکت در واقع ترکیبی از مسئولیتهای موارد بالا است. بدین گونه که یک یا چند نفر از شرکا مسئول و ضامن تمام وامها میشوند و البته سهم خود را نیز دارند. و دیگر اعضا تنها به نسبت سهم خود از سرمایه، مسئولیت و ضمانت خواهند داشت.
ثبت شرکتهای خاص در ترکیه
برای ثبت برخی از انواع شرکتها از جمله صرافیها یا شرکتهای مالی باید از واحدها و ارگانهای مربوطه مجوزهای لازم را دریافت کرده باشید. همین مسئله برای تاسیس شرکت در مناطق آزاد تجاری ترکیه نیز خود را نشان میدهد. که شما بهتر است برای ثبت این نوع شرکتها، کالای تولیدی مخصوص خود را داشته باشید و آن را معرفی کنید. از طرفی در مناطق آزاد تجاری ملزم به پرداخت مالیات نخواهید بود. مورد دیگر ثبت شرکت کشاورزی در ترکیه است. از آنجایی که این کشور در زمینه کشاورزی، پیشرفته و روبه رشد است، بسیاری از افراد به فکر ثبت شرکت در ترکیه در این زمینه میافتند. برای کشت کتان، زیتون، مرکبات، چغندر قند و دیگر محصولات مشهور ترکیه آن هم در مناطق شمالی، جنوبی و غربی کشور، این نوع شرکت را توصیه میکنیم.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
باید همواره به شرایط اقتصادی ترکیه و وضعیت بازار آن توجه داشته باشید. کدام یک از کسب و کارها و بیزینس ها در این کشور با رشد و سوددهی همراه خواهند بود؟ شما برای شروع هر نوع کسب و کاری به ثبت شرکت در ترکیه نیاز خواهید داشت. خبر خوب ما هم برای شما این است که ترکیه در لیست کشورهای توسعهیافته قرار دارد. اقتصاد این کشور وابسته به بخش بومی و صنعتی است. حوزههای مختلف و جدید در این کشور مورد استقبال قرار میگیرد. از عرصههای موفق در ترکیه میتوان به گردشگری، خدمات مالی و بانکی، کشاورزی، ارتباطات، ساخت و ساز و صنایع تولیدی اشاره کرد. پس وضعیت اقتصادی ترکیه، بستری مناسب برای ثبت شرکت شما خواهد بود. اما این تنها مزیت ثبت شرکت در ترکیه نیست:
- تمام افراد بدون محدودیت به صورت حقیقی و حقوقی میتوانند شرکت خود را تاسیس کنند.
- سطح پرداخت مالیات در ترکیه بر اساس میزان سرمایه و درآمد کسب و کار است و در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی خیلی کمتر است
- هزینههای ماندن و زندگی در ترکیه بسیار به صرفه است
- هزینههای اولیه راهاندازی و ثبت شرکت در ترکیه کم است
- برای شرکتهای خارجی تسهیلات خاصی تدوین شده است
- شما به تمام بانکهای ترکیه و امکان واریز و انتقال پول از کل دنیا را خواهید داشت
- بعد از ثبت شرکت خود، نسب به باز کردن حساب بانکی و کارت اعتباری اقدام خواهید کرد
- تحریمها دیگر به کسب و کار شما آسیب وارد نخواهند کرد
- میتوانید به کشورهای مختلف دنیا بدون ویزا سفر کنید
- نیازی به داشتن شریک ترک ندارید
- هزینههای نگهداری شرکت پایین است
- اجازه کار با ثبت شرکت در ترکیه
شرایط و قوانین ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه مانند هر کشور دیگر باید روال قانونی خود را طی کند. تحریمها علیه ایران مانند هر زمینه دیگری تاثیر خود را در پروسه ثبت شرکت ایرانیان در ترکیه گذاشته است. بدین صورت که ایرانیان در مرحله افتتاح حساب بانکی دچار مشکل خواهند شد. چرا که ایران در لیست سیاه FATF قرار دارد. از طرفی تمدید ویزای ایرانیان نیز مقداری زمانبرتر شده است. اما اینها مواردی نیست که قابل حل کردن نباشند. بعلاوه هر لحظه امکان دارد که سیاستها تغییر کنند و تحریمهای طرح شده علیه ایران خاتمه یابند. پس جدا از امور موقت، قوانین زیر را مد نظر داشته باشید:
- هر گونه مدرک و گواهی که ارائه میدهید باید به تایید سفارت، وزارت کار و اتاق بازرگانی ترکیه برسد
- نیازی به استخدام نیروی ترک و رد کردن بیمه برای آنان ندارید و این الزام نیست. این مسئله را باید در اساسنامه شرکت خود تعریف کرده باشید. مثلا عنوان کنید که ما به یک نگهبان مسلط به زبان فارسی نیاز داریم. این خود به خود نیاز شما به نیروی کار ترک را منتفی میکند.
- تا یکسال اول زیاد از نظر درآمد زیر ذرهبین دولت نخواهید بود. اما باید در طول سالهای سوم به بعد به درآمد قابل قبولی رسیده باشید
- اگر در آدرس شرکت، بندهای اساسنامه و یا مدارک خود تغییری دادهاید، باید آن را مراجع رجیستری اطلاع دهید.
- ویزای کاری خود را 20 ماه قبل از تمام شدن تاریخ اعتبار آن، تمدید کنید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
حال که شرایط ثبت شرکت را دارید و قوانین این کشور در این زمینه را میدانید، باید در سریعترین زمان نسبت به تهیه مدارک مورد نیاز خود اقدام کنید. این مدارک را باید در زمان درخواست آنلاین خود، آپلود کنید. پس حتما ابتدا نوع شرکتی که میخواهید تاسیس کنید را مشخص کنید. با توجه به نوع شرکت، شرکا، میزان سرمایه و فرمها و مدارک مورد نیاز را تدوین کنید. در حالت کلی شما به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
- پاسپورت معتبر تمام شرکا و اعضای شرکت
- دو پرده عکس پرسنلی
- ارائه نامهای پیشنهادی برای شرکت، اسم انتخابی نباید با قوانین نامگذاری مغایرت داشته باشد
- تدوین اساسنامه شرکت
- تعیین کردن میزان سهم هر کدام از شرکای شرکت
- معرفی کردن مدیر شرکت
- حداقل سرمایه لازم برای راهاندازی شرکت 10000 لیر
- معرفی محل تاسیس یا مکان فیزیکی شرکت ثبت شده
روش ها و مراحل کامل ثبت شرکت در ترکیه
با توجه به اینکه شروع کردن هر نوع کار و استارتاپی در ترکیه نیاز به ثبت کردن قانونی شرکت دارد بهتر است با مراحل این کار به طور کامل آشنایی داشته باشید. شاید در نگاه اول انجام دادن این کارها طولانی و تخصصی باشد. اما اصلا قرار نیست شما به تنهایی این کار را انجام دهید. مشاوران ما در یو اف اس از اول تا آخر مسیر را با شما خواهند بود. و لازم است بدانید که 5 تا 7 روز زمان کاری طول خواهد کشید.
- قبل از هر گونه کاری، نوع شرکت، نوع خدمات و اهداف خود را به طور دقیق تعیین کنید. این مرحله را عموما به شما نمیگویند اما خیلی مهم است. هرگونه عدم اطمینان دقیق منجر به پشیمانی در اواسط راه خواهد شد
- شرکای خود را تعیین کنید
- پاسپورت با اعتبار بیش از 6 ماه داشته باشید
- حسابدار شرکت خود را تعیین کنید
- به صورت حقوقی و اصولی، اساسنامه شرکت را تدوین کنید
- از اداره مالیات ترکیه، نسبت به گرفتن شماره مالیاتی سهامداران اقدام کنید
- فرم درخواست ثبت شرکت در ترکیه را دانلود کنید و آن را با دقت پر کنید
- فرمهای حضوری مورد نیاز در اتاق بازرگانی را پر کنید
- فرم تعهد را پر کنید
- امضای خود و دیگر اعضای شرکت را باید در اداره ثبت احوال به طور قانونی ثبت کرده باشید.
- باید بعد از تدوین اساسنامه، تاییدیه آن را از اداره ثبت احوال بگیرید
- برای شرکت خود، یک حساب شخصی باز کنید. سپس 25 درصد سرمایه را به این حساب واریز کنید.
- نسبت به چاپ روزنامه رسمی شرکت اقدام کنید
- اجاره نامه محل شرکت خود را به اداره مالیات تحویل دهید
- شماره مالیات مخصوص شرکت راه اندازی شده خود را تحویل بگیرید.
- کارت ثبت شرکت را دریافت کنید
نکته مهم در مورد اسناد ذکر شده این است که باید مطابق با سیستم MERSIS باشد. هرگونه ابهام در مراحل را میتوانید با کارشناسان ما در میان بگذارید.
ثبت شرکت در ترکیه چقدر هزینه دارد؟
همانطور که گفته شد، شما به حداقل سرمایه 10 هزار لیری برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز دارید. البته این ده هزار لیر برای زمان تاسیس است و شما باید در دو سال بعد از ثبت شرکت در ترکیه، 3000 لیر دیگر به سرمایه شرکت خود اضافه کنید. نکته مهم در اینجا این است که راه برگشتی وجود ندارد، به سختی و با تشکیل پرونده حقوقی قادر خواهید بود پول خود را بعد از واریز در حساب بانکی شرکت، برداشت کنید. برای همین اول از تصمیم خود مطمئن شوید، سپس اقدام کنید. اما در کنار این، باید هزینههای جانبی طول پروسه را نیز پرداخت کنید. ما به شما تمام هزینههای ممکن را خواهیم گفت تا تمام مراحل به درستی و بدون وقفه دوام داشته باشد. دیگر هزینههای احتمالی شما به شرح زیر است:
- 400 لیر به بالا دستمزد حسابدار امور مالی
- سالانه 1000 تا 1500 لیر برای هزینههای پلمپ و دفتری
- هزینه تنظیم اساسنامه
- 25 درصد مالیات بر اجاره
- هزینه اخذ شماره مالیاتی
- هزینه تاییدیه رسمی اساسنامه شرکت
- هزینه تنظیم فرمهای مختلف شرکت از جمله فرم تعهد آدرس، اجارهنامه، فرم اتاق بازرگانی و …
- هزینه چاپ روزنامه رسمی شرکت
- هزینه اخذ کارت بازرگانی
- باز کردن حساب بانکی شرکت
- واریز کردن 25 درصد سرمایه به حساب بانکی شرکت
باید در ابتدای کار خود نیز به فکر هزینه قبضهای ماهانه شرکت باشید.
ثبت شرکت در ترکیه و اخذ اقامت
اگر هدف شما تنها گرفتن اقامت ترکیه است، ثبت شرکت بهترین گزینه پیش روی شما نیست. چرا که باید هزینه و زمان زیادی را صرف کنید. راههای آسانتری برای اخذ اقامت وجود دارد که از جمله آنها میتوان به اخذ ویزای کاری، خرید ملک در ترکیه، ازدواج با شهروند ترک و … اشاره کرد. اما اگر هدف شما راه اندازی کسب و کار جدید خود و سود گرفتن از آن در بازه کوتاه مدت و بلندمدت است، ثبت شرکت در ترکیه در نهایت به گرفتن اقامت شما نیز منجر خواهد شد. از زمانی که شما مراحل ثبت شرکت در کشور ترکیه را طی میکنید، به شما اقامت یکساله داده می شود. در پایان این دوره تمدید به مدت 5 سال و سپس 8 سال صورت می گیرد و در نهایت به شما اقامت دائم داده میشود.
شما کلا دو راه برای دریافت اقامت کاری ترکیه پیش روی دارید:
- گرفتن اجازه کار با دریافت دعوت نامه از کارفرمای ترک: در این روش شما رزومه به یکی از شرکتهای ثبت شده در ترکیه میفرستید. در صورت پذیرش رزومه شما، یک نامه دعوت رسمی و معتبر به شما ارسال میشود که برای گرفتن ویزا به سفارت ارائه خواهید داد.
- ثبت شرکت در ترکیه: دیگر راه گرفتن اقامت این است که خودتان شرکت تاسیس کنید. که مراحل، قوانین و شرایط این کار به طور کامل در این مقاله ذکر شد.
در هر صورت به شما ویزای موقت داده میشود که بعد از سه بار تمدید کردن، به اقامت دائم تبدیل خواهد شد. بعد از دریافت اقامت دائم، شما شهروند ترکیه محسوب خواهید شد.
مشاوره ثبت شرکت در کشور ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه کار زمانبر، طولانی و دقیق است. باید تمام مراحل درخواست ثبت شرکت، عقد اسناد و آمادهسازی مدارک را به طور دقیق و قانونی طی شود. چرا که همواره کلاهبرداران و سواستفادهکنندگان در کمین شما خواهند بود. برای همین ما در این مقاله به طور کامل آنچه نیاز بود بدانید را به شما گفتیم. در کنار اینها شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت انواع شرکتها برای کسب و کارهای مختلف در ترکیه با کارشناسان ما در یو اف اس تماس بگیرید و مشاورههای رایگان و تخصصی ما را دریافت کنید.