تفاوت دستگاه دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی

تفاوت

یکی از نیازهای مهم و حیاتی بشر نیاز به تامین آب شیرین می باشد چرا که زندگی همه موجودات زمین به آن وابسته است.

آب خالص یعنی آبی که بدون املاح و مواد معدنی حتی مواد لازم و مفید باشد، پس اگر کاربرد صنعتی آب را نیز بررسی کنیم نیاز به آب خالص نیز برای بشر احساس می شود.

آب خالص در تجهیزات پزشکی و برای تهیه آب مقطر همچنین در دستگاه های دیالیز کاربرد هایی دارد پس می توان گفت که به اندازه آب شیرین کن های صنعتی نیز باید مورد اهمیت و توجه قرار گیرد.

در ادامه به تفاوت دو دستگاه تصفیه کننده آب یعنی دیونایز و آب شیرین کن های صنعتی می پردازیم که برطرف کننده و تامین کننده این نیاز مهم می باشند همچنین توضیحاتی جامع نیز درباره این دو دستگاه سعی کردیم خدمتتان ارائه بدهیم.

دستگاه های تصفیه کننده آب

آّب خالص

از پیشگامان تصفیه آب، دستگاه های دیونایز و آب شیرین کن صنعتی می باشند. این دو دستگاه در جهت خالص سازی آب ها مورداستفاده قرار می گیرند و روش های تصفیه هر یک با عنوان های دیونیزاسیون و اسمز معکوس شناخته می شوند.

بسته به نوع سیستم، مراحل فیلتراسین هر یک متفاوت بوده ولی برای از بین بردن املاح و آلاینده هایی همچون شن و ماسه، نمک، آرسنیک، منیزیم، کلسیم، مس و آهن مرد استفاده قرار می گیرند.

دستگاه های تصفیه کننده آب به منظور تبدیل کردن آب های شور و یا غیرقابل استفاده به آب قابل شرب استفاده شده همچنین برای تصفیه سازیبا درصد خلوص بالاتر به منظور مصرف در داروها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

فقط کاربرد های نوشیدنی و دارویی صنعت آب نیست که مورد توجه قرار می گیرد در استخرها، در ماشین های بخار آب همچنین برای آبیاری گیاهان نیز از آب استفاده می شود.

مصرف آب برای شستشوی بدن، و شست و شوی مواد غذایی و خوراکی نیز کاربرد دارد.

بنابراین می توان نتیجه گرفته هدف نهایی و کاربرد دستگاه های آب شیرین کن صنعتی و دیونایزر کاملا متفاوت بوده و هر کدام در جای خود کارایی مناسبی خواهند داشت.

اسمز معکوس چیست ؟

اسمز (Osmosis) فرآیندی طبیعی و مهم در طبیعت می باشد و زمانی رخ می دهد که محلولی رقیق در مجاورت محلول غلیظ قرار بگیرد.

برای مثال می توان جذب آب از خون در بدن انسان را نام برد.

نام فرآیند اسمزمعکوس امروزه برای تولید توان مورد کاربرد قرار می گیرد و در نیروگاه ها به منظور تولید برق از این فرآیند استفاده می شود.

ولی عمده کاربرد فرآیند اسمز معکوس در صنعت تصفیه آب و فاضلاب در تصفیه خانه ها می باشد.

فرآیند اسمز معکوس (Reverse Osmosis) که در دستگاه های آب شیرین کن صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند در یک فناوری غشا که معمولا لایه لایه است غلظت آب را تشخیص می‌دهد و در نتیجه نمک های محلول و غیر محلول و سایر آلاینده ها که باعث افزایش غلظت آب شده اند را به کمک دستگاه هایی که از این فرآیند استفاده می کنند از بین می برند.

دستگاه آب شیرین کن صنعتی

آب شیرین کن صنعتی

دستگاه های آب شیرین کن صنعتی طی فرآیند سمز معکوس یا RO می تواند آب های سنگین و آلوده را به آب شیرین و قابل شرب تبدیل کند.

سیستم فیلتراسیون این دستگاه ها به وسیله فیلتر شنی و کربنی آب را به وسیله پمپ به داخل مخزن هدایت می کند و پس از گذشتن از روی سنگ سیلیس املاح جامد تا 50 میکرون حذف می گردد.

و پس از افت فشار در نشانگر های ورودی و خروجی فیلتر شنی به وسیله تعویض جهت شیرها و به وسیله عمل خود شویی یا بگواش باعث خروج املاح گرفتار شده درون فیلتر شنی دستگاه آب شیرین کن می شود.

استفاده از سختی گیر رزینی در مقایسه با نوع مغناطیسی آن از کاربرد بیشتری برخوردار است و در دستگاه های آب شیرین کن بهتر است از شیرهای تصفیه کن تمام اتوماتیک استفاده شود چون ممکن است نیاز باشد که از سختی گیر استفاده بشود.

مزایای استفاده از دستگاه های RO

دستگاه های تصفیه کن و شیرین کن آب صنعتی برای عدم عبور باکتری ها و ویروس ها از ممبران می توانند کارآمد باشند.

آب شیرین کن خانگی

قیمت دستگاه های آب شیرین کن به نسبت کاری که نجام می دهد بسیاری اقتصادی و مقرون به صرفه می باشد و انرژی کمتری نسبت به روش های تقطیری مصرف می کنند.

دیونایزر و دستگاه آب شیرین کن چه تفاوت هایی با هم دارند ؟

این دو دستگاه برای تمیز کردن و پاک سازی ، فوق العاده عمل می کنند و کاربرد های فراوانی در صنایع آرایشی و ساخت آکواریوم ها دارند.

یون های زیر به طور گسترده در آب های خام یافت می شوند:

کاتیون هاآنیون ها
(Calcium (Ca2+(Chloride (Cl-
(Magnesium (Mg2+(Bicarbonate (HCO3-
(Sodium (Na+(Nitrate (NO3-
(Potassium (K+(Carbonate (CO3-
(Iron (Fe2+(Sulfate (SO4-

دیونایزر (DI) و دستگاه های آب شیرین کن RO نسبت به از بین بردن و حذف آلاینده های معدنی در آب ها کاملا مساوی هستند با این حال فرآیند اسمز معکوس در از بین بردن ویروس ها و باکتری ها نیز بسیار مؤثر بوده و این در حالی است که دیونایزر بیشتر به عنوان نرم کننده آب یون های موجود در آن را کاملا از بین برده و آب را خالص سازی می کند.

در آب های با TDS بالا باید از یک دستگاه سختی گیر رزینی یعنی یا رزین کاتیونی و یا آنیونی در دستگاه های تصفیه آب استفاده گردد.

بدن انسان برای زنده ماندن به عناصر و مواد معدنی احتیاج دارد و بر طبق فرآیند دیونیزاسیون بوسیله دیونایزر یا از طریق فرآیند RO که دستگاه های آب شیرین کن بر آن اساس عمل می کنند دو ماده معدنی اصلی و مورد نیاز بدن یعنی کلسیم و منیزیم نیز از آب حذف می شوند.

البته دلیل نمی شود که فکر کنید پس نباید از دستگاه های تصفیه کننده آب استفاده کرد بلکه به آن معناست که دستگاه دیونایزر و آب شیرین کن RO می توانند در رسیدن به این هدف شما را یاری دهند.

دستگاه دیونایزر

دستگاه دیونایزر
دیونایزر سیستمی برای تصفیه آب

دیونایزر ، سیستمی است که در جهت تصفیه آب با خلوص بالاتر به نسبت کاربرد مصرفی، آب خالص و فوق العاده خالص تولید می کند.

دیونایزر همانطور که از اسمش پیداست یون های مثبت و منفی آب را هیچ و خالص می کد و آب بدون یون تولید می کند که این آب با هدایت الکتریکی 1 میکرو زیمنس را (Ultra Pure Water) می نامند.

داشتن آب خالص با درصد خلوص بسیار بالا برای صنایع مختلف از جمله صنایع حساس بسیار مهم شده است.

دستگاه های دیونایزر قادر به تولید آب فاقد یون یعنی آب کاملا خالص می باشند و هیچ دستگاه دیگری قادر به انجام چنین کاری با این سطح از کیفیت نمی باشد.

قیمت دیونایزر مسلما به کیفیت دستگاه از لحاظ ظرفیت آبدهی و همچنین میزان کیفیت قطعات استفاده شده در آن بستگی دارد.

نحوه عملکرد دستگاه دیونایزر

دیونایزر از دو پوسته تشکیل شده است که یکی حاوی رزین تبادل کاتیون به فرم هیدروژن (H+) و دیگری حاوی یک رزین آنیون به شکل هیدروکسید (OH-) است.

آبی که از طریق ستون کاتیونی جریان می یابد ، به این ترتیب تمام کاتیون های هیدروژن را رد و بدل می کند. برای متعادل نگه داشتن آب از نظر الکتریکی، با کاتیون های یکتا مانند سدیم ، یک یون هیدروژن تبادل می شود و برای هر کاتیون دو ظرفیتی مثلا Ca2+ ، یا Mg2+ ، دو یون هیدروژن رد و بدل می گردد.

همین اصل در هنگام بررسی مبادله آنیون نیز صدق می کند. آب تجزیه شده سپس در ستون آنیون جریان می یابد. این بار ، همه یونهای با بار منفی برای یونهای هیدروکسید رد و بدل می شوند که سپس با یون های هیدروژن ترکیب می شوند تا آب (H2O) تشکیل شود.

منبع:

ویکی پدیا

3.7/5 - (3 امتیاز)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *