تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه یکی از گزینه‌های پرطرفدار تحصیلی هم در میان دانشجویان بین‌المللی و هم داوطلبان ترکیه است. رویای قبولی در رشته پزشکی ترکیه می‌تواند آسان‌تر از آنچه تجسم کرده‌اید، اتفاق بیفتد. ما به شما در مورد پذیرش بدون کنکور پزشکی در ترکیه، شهریه مدارس پزشکی و دندانپزشکی ترکیه، شرایط اخذ پذیرش پزشکی عمومی و تخصص پزشکی و آزمون‌های مهم ورود به این رشته را خواهیم گفت. آیا تا به حال برایتان سوال نشده است که کدام کشور، بیشترین تعداد دانشگاه‌‌های علوم پزشکی را دارد؟ ترکیه یکی از این کشورها است. بیش از 90 دانشگاه پزشکی در ترکیه وجود دارد. در بیش از 10 دانشگاه، امکان تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد. و این فوق‌العاده است.

برای دانشجویان ایرانی، اپلای پزشکی دانشگاه‌های ترکیه مزایای زیادی به همراه خواهد داشت. مهم‌ترینش اینکه شما نیازی به شرکت در کنکور سخت و جان‌فرسای تجربی داخل کشور ندارید. در نهایت نیز شما یک مدرک بین‌المللی خواهید داشت که به بسیاری از کشورهای جهان قابل ارائه و استناد است. روز به روز ترکیه به یکی از پرطرفدارترین و منتخب‌ترین کشورها برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی تبدیل می‌شود. این کشور را به خاطر سطح بسیار بالای درمان‌های پزشکی می‌شناسند و تعدادی از بهترین پزشکان دنیا در این کشور مشغول به کار هستند.

شرایط ورود به رشته پزشکی ترکیه

شرایط ورود به رشته پزشکی ترکیه

 

خوشبختانه شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه سخت نیست و حتی بسیاری از دانشگاه‌ها، امکان پذیرش پزشکی بدون آزمون در ترکیه را فراهم کرده‌اند. که شما را از دادن آزمون‌های سات و یوس بی‌نیاز خواهد کرد. که البته پذیرش بدون کنکور، شرایط خاص از جمله معدل بالا، مدرک زبان و مصاحبه موفق‌آمیز را نیاز دارد. یکی از شرایط مهم پذیرش پزشکی در دانشگاه‌های ترکیه، داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر است. اگر شما رشته پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه را قبول شوید، باید مهارت و تسلط خود به این زبان را به دانشگاه مقصد ثابت کنید. برای این منظور تنها دو راه پیش روی دارید:

  1. راه اول این است که با ارائه مدارک زبان انگلیسی معتبر جهانی، ثابت کنید که شما توانایی فهم و درک مطالب درسی را به زبان انگلیسی خواهید داشت. از جمله آزمون‌های زبان انگلیسی برای رشته پزشکی در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-Oxford Test of English

-Cambridge Certificate in Advanced English

-International English Language Testing System Academic

  1. و اما راه دوم این است که در آزمون‌های زبان انگلیسی دانشگاه‌های پزشکی ترکیه شرکت کنید و نمره قابل قبول آن‌ها را کسب کنید. از جمله این‌ آزمون‌ها می‌توان به آزمون SAT و آزمون ACT اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد آزمون sat

حال شاید بپرسید آیا امکان تحصیل پزشکی به زبان ترکی برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد؟ البته که بله! به همان اندازه که امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. مخصوصا برای کشورهایی که زبان رسمی آن‌ها مشابه یا نزدیک به ترکی (قرقیزستان، ترکمنستان، ایران و …) است. در حالت کلی برای تحصیل پزشکی به شرایط زیر دقت باشید:

  • داشتن مدرک تجربی
  • معدل بالای 16
  • شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها (یوس، سات، تومر و …)
  • ارائه انگیزه‌نامه
  • نداشتن تابعیت ترک (اگر دو ملیتی هستید، ملیت اول شما باید غیر از ترکیه باشد)
  • داشتن پاسپورت معتبر

افراد مناسب تحصیل پزشکی در کشور ترکیه

دانشجویانی که در ترکیه تحصیل می‌کنند، بسته به دانشگاهی که برای آن درخواست داده‌اند، می‌توانند به زبان ترکی یا انگلیسی تحصیل کنند. موفقیت تحصیلی در فرایند پذیرش در دانشکده‌های پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. مشخص است که مکان برای دانشجویان بین‌المللی محدود است.

مشخص است که رقابت برای دانشجویانی که مایل به تحصیل پزشکی در ترکیه هستند، در مرحله پذیرش در دانشکده‌های پزشکی بسیار شدید است. از این نظر، هم نمرات امتحان و هم معدل دبیرستان دانش آموزان مهم است. موفقیت در دوره‌های رشته محور، روند پذیرش و هم فرایند آموزش دانشکده‌های پزشکی را تسهیل می‌کند.

اول از همه، دانشجویان پزشکی باید صبر داشته باشند. جراحی‌های طولانی مدت و فرایندهای درمانی می‌تواند چالش برانگیز باشد. در طول فرایند دانشجویی، هم آموزش تئوری و هم عملی دریافت می‌شود. مشخص است که هر دو شامل یک فرایند بسیار خسته کننده هستند.

با این حال، دانشجویان دانشکده پزشکی باید حافظه قوی داشته باشند. تصمیم گیری فوری و مهارت حل مسئله برای رشته پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. مهارت دستی و مهارت‌های ارتباطی از دیگر مهارت‌های مهم برای دانشجویان پزشکی است. همچنین تمرکز بالا و توانایی مقابله با استرس برای دانشجویان پزشکی مهم است. در صورتی که چنین ویژگی‌هایی را دارید، قدم در این راه بگذارید.

مزایای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

ترکیه یک موقعیت استراتژیک بسیار خوب از نظر جغرافیایی دارد. همین که بخشی از آن در قاره اروپا و بخشی در قاره آسیا است. برای همین این کشور را پل ارتباطی جهان می‌دانند. در سال‌های اخیر، آموزش و پژوهش در این کشور بسیار توسعه یافته و دریچه‌های کاملا جدید و نوینی در دنیای علم به روی ترکیه گشوده شده است. از سال 2001، وزارت آموزش ترکیه با عضویت در پیمان بولونیا (Bologna conditions) مبنای سیستم آموزشی خود را مطابق با جدیدترین استانداردهای اروپا و آمریکا بنا کرد. از این سال به بعد، مدارک دانشگاه‌های این کشور اعتبار بین‌المللی دارند. و این تنها یکی از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه برای ایرانیان است. شما هر مدرسه پزشکی ترکیه را که انتخاب کنید و قبول شوید، برنده هستید و هیچ کدام از آن‌ها حتی ذره‌ای پشیمانی به همراه نخواهند داشت. از دیگر مزیت‌های تحصیل در رشته‌ی پزشکی در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نزدیکی ترکیه به ایران و امکان رفت و آمد آسان به این کشور
  • پایین بودن هزنیه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه نسبت به بسیاری از دیگر کشورها در اروپا
  • امکان اخذ اقامت موقت با ویزای تحصیلی
  • ارائه کارت طبابت جهانی به فارغ‌التحصیلان دوره پزشکی عمومی در ترکیه
  • دسترسی به امکانات فوق تخصصی و فوق‌العاده
  • برخورداری از دانش بین‌المللی در تمام دانشگاه‌های پزشکی ترکیه
  • شرکت در برنامه‌های تبادل دانشجو اراسموس، فارابی و مولانا و امکان تحصیل در بهترین دانشگاه‌های اروپا و ترکیه
  • تعدادی از بهترین دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های دنیا در ترکیه قرار دارند
  • 15 دانشگاه ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند و شما در پایان تحصیل به راحتی می‌تواندی به داخل کشور برگردید و مشغول به کار شوید.

آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه

 

پذیرش از طریق آزمون ورودی یکی از راه‌های تحصیل پزشکی در کشور ترکیه است. ما به شما آزمون‌های مهم زبان انگلیسی را در گفتیم، حال نوبت آزمون‌های ورودی دانشگاه (آزمون سات و آزمون یوس)، آزمون ورودی تخصص پزشکی (TUS) و آزمون معادل‌سازی مدارک پزشکی (STS) است. برای تحصیل پزشکی به زبان ترکی آزمون YOS اهمیت زیادی دارد و برای پزشکی به زبان انگلیسی کسب نمره قبولی در آزمون آمریکایی SAT را نیاز خواهید داشت.

  • آزمون سات ترکیه: نه تنها در ترکیه که در بیش از 200 کشور جهان و با بیش از 1000 شعبه، آزمون سات در حال برگزاری است. این یک آزمون استاندارد آمریکایی برای سنجش مهارت زبان دانشجویان مقاطع کارشناسی، پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است. آزمون سات جنرال، دارای 4 بخش است که بخش اول آن به درک مطلب اختصاص دارد و 52 سوال تستی را باید در مدت زمان 65 دقیقه پاسخ دهید. بخش دوم آزمون اس ای تی پزشکی در ترکیه، مهارت نگارش آزمون زبانی داوطلب را می‌سنجد و شما در این بخش به 44 سوال باید ظرف مدت 35 دقیقه پاسخ دهید. بخش سوم آزمون نیز ریاضیات است و تعداد 58 سوال با مدت زمان 80 دقیقه دریافت خواهید کرد. بخش چهارم و آخر نیز انشا یا مقاله است که اختیاری است.
  • آزمون یوس ترکیه: پذیرش پزشکی از طریق آزمون یوس در بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه متداول است. این آزمون عموما شامل 80 سوال است و مهارت ریاضیات، هندسه و هوش داوطلبان را مورد سنجش قرار می‌دهد. منابع آزمون شامل کتاب‌ها و پکیج‌های موسسه‌های پوزا، متروپل، پی‌دی‌اف‌های آماده و … است.
  • آزمون TUS: آزمون تی یو اس (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) برای کسانی است که مدرک دکتری عمومی خود را دارند و اکنون می‌خواهند در گرایش‌های تخصص پزشکی در ترکیه مشغول به کار شوند. این آزمون را دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه، سازمان‌ OSYM و سازمان YOK برگزار می‌کنند. نمره کل آزمون از 100 است و 2 سال اعتبار دارد.
  • آزمون STS: اگر در ایران پزشکی خوانده‌اید و به دنبال کار در ترکیه هستید، باید ابتدا معادل‌سازی مدرک انجام دهید. به این منظور یک آزمون استاندارد به نام آزمون STS (Seviye Tespit Sinavi) که هر سال یکبار برگزار می‌شود را باید شرکت کنید. نه تنها برای پزشکی که برای دیگر رشته‌ها نیز این آزمون کاربرد دارد.

مدارک لازم برای پذیرش در رشته پزشکی در ترکیه

در زمان ثبت نام پزشکی در ترکیه، هر دانشگاه یک لیست مدارک مورد نیاز را از شما درخواست خواهد کرد. شما باید حتما از پیش نسبت به دریافت و کامل کردن هر کدام از آن‌ها اقدام کرده باشید. یادتان باشد نبودن هر کدام از مدارک شما را از دور داوری خارج خواهد کرد.

  • پر کردن فرم درخواست دانشگاه به صورت آنلاین
  • ارائه مدرک دیپلم به همراه ترجمه معتبر آن به زبان ترکی یا انگلیسی
  • ارائه ریز نمرات 4 سال دوره دبیرستان به همراه ترجمه معتبر آن به زبان ترکی یا انگلیسی
  • اثبات تمکن مالی
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی (اگر دارید)
  • شرکت در آزمون ورودی مشخص شده‌ی هر دانشگاه و کسب نمره قبولی
  • پرداخت شهریه بعد از تایید اولیه ثبت نام
  • پرداخت هزینه ثبت نام اگر در سایت رسمی دانشگاه ذکر شده بود.
  • انگیزه‌نامه و توصیه‌نامه (به خصوص برای کسب بورسیه پزشکی در ترکیه)

مدارک اخذ ویزای تحصیلی پزشکی در ترکیه:

  • ارائه نامه پذیرش دانشگاه (Acceptance letter) که بعد از تایید درخواست پذیرش از سوی دانشگاه برای شما فرستاده می‌شود
  • تکمیل فرم درخواست ویزا در سفارت ترکیه در تهران
  • داشتن پاسپورت معتبر
  • پرداخت هزینه ویزای تحصیلی
  • عکس 3*4

نکته مهم) اخذ ویزای تحصیلی ترکیه نزدیک دو ماه طول خواهد کشید. بعد از اخذ ویزا و وارد شدن به خاک ترکیه باید نهایتا ظرف یک ماه، اجازه اقامت خود را به اداره پلیس ترکیه ارائه دهید.

بهترین دانشگاه های پزشکی در ترکیه – 20 دانشگاه برتر

اصلا نمی‌توان با سطح بالای تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های ترکیه شوخی کرد. تعدادی از همین دانشگاه‌ها در لیست بهترین‌های جهان در زمینه پزشکی و درمان قرار دارند. ما در اینجا یک لیست از بهترین دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه را به ترتیب برایتان آورده‌ایم و در کنار هر کدام اطلاعات مفید از جمله موقعیت قرارگیری، رتبه در زمینه پزشکی، رتبه جهانی دانشگاه و … را نیز آورده‌ایم.

  1. دانشگاه حاجت تپه: بهترین دانشگاه ترکیه برای تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه حاجت تپه است که در شهر آنکارا قرار دارد. رتبه جهانی این دانشگاه در زمینه پزشکی 165 و رتبه کلی آن 510 است.
  2. دانشگاه استانبول: دومین دانشگاه برتر برای تحصیل پزشکی در ترکیه، دانشگاه استانبول در شهر زیبای استانبول است. رتبه در میان بهترین‌های پزشکی 250 و در میان بهترین دانشگاه‌های جهان 712 است.
  3. دانشگاه آنکارا: سومین دانشگاه برتر ترکیه برای تحصیل پزشکی عمومی، دانشگاه آنکارا در پایتخت ترکیه است. رتبه این دانشگاه در حوزه پزشکی (clinical medicine) 334 و رتبه جهانی در میان دانشگاه‌ها 689 است.
  4. دانشگاه استانبول – کاره‌پاسا (Cerrahpasa): یکی دیگر دانشگاه‌های برتر حوزه پزشکی در کشور ترکیه که رتبه جهانی آن در این حوزه 399 و رتبه کلی آن 1289 است.
  5. دانشگاه دوکوز ایلول: که آن را تحت عنوان 9 ایلول نیز می‌شناسند. از دانشگاه‌های برتر ترکیه در شهر زیبای ازمیر است که رتبه جهانی آن در حوزه پزشکی 470 و در کل 1132 است.
  6. دانشگاه اژه: یک دانشگاه دولتی در شهر ازمیر که 4امین دانشگاه بزرگ ترکیه نیز می‌باشد. این دانشگاه به خاطر رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی طرفداران زیادی دارد. رتبه جهانی آن در زمینه پزشکی 478 و در کل 1111 است.
  7. دانشگاه مارمارا: یکی دیگر از بهترین دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل پزشکی و تخصص پزشکی که رتبه جهانی آن در حیطه درمان و پزشکی 494 و رتبه کلی آن 916 است.
  8. دانشگاه کوچ: یکی از بهترین دانشگاه‌های خصوصی ترکیه برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی است. تنها از طریق آزمون‌های سات و ACT می‌توان پذیرش گرفت و شهریه سالانه پزشکی آن 133 هزار لیر است. رتبه جهانی دانشگاه کوچ استانبول در زمینه پزشکی 504 و در کل 681 است.
  9. دانشگاه قاضی: یکی دیگر از بهترین دانشگاه‌های دولتی ترکیه برای تحصیل پزشکی در شهر زیبای آنکارا که رتبه جهانی آن برای پزشکی 600 و در کل 1184 است.
  10. دانشگاه چوکوراوا: در شهر آدانا قرار دارد. یک دانشگاه دولتی است که رتبه آن در عرصه پزشکی 719 و در کل 947 است.
  11. دانشگاه آک دنیز: دانشگاه آک دنیز در شهر توریستی آنتالیا قرار دارد و در کل یکی از بهترین دانشگاه‌های ترکیه شناخته شده است. یک دانشگاه دولتی و قدیمی که از طریق آزمون یوس و آزمون سات دانشجو پذیرش می‌کند. رتبه دانشگاه در زمینه پزشکی 777 و در کل 1481 است.
  12. دانشگاه ارجیس: دانشگاه دولتی ارجیس در شهر قیصریه قرار دارد و یکی از بهترین‌ انتخاب‌ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه است. رتبه این دانشگاه در زمینه پزشکی 821 و در کل 1467 است.
  13. دانشگاه عثمان قاضی اسکی شهیر: یک دانشگاه دولتی در شهر اسکی شهیر که رتبه آن برای رشته پزشکی 835 و در کل 1527 است.
  14. دانشگاه باشکنت: یک دانشگاه خصوصی در شهر آنکارا که در لیست دانشگاه‌های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران نیز قرار دارد. رتبه جهانی این دانشگاه برای پزشکی 847 است.
  15. دانشگاه آجی بادام: یکی دیگر از بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل پزشکی بدون آزمون در ترکیه که در شهر زیبای استانبول قرار دارد. رتبه جهانی آن برای پزشکی 856 است.
  16. دانشگاه سلجوق: در شهر سلجوق واقع شده است و رتبه جهانی پزشکی آن 869 و رتبه کل آن 1378 است.
  17. دانشگاه اولوداغ: یک دانشگاه دولتی در شهر بورسه که رتبه پزشکی آن در جهان 913 و رتبه کلی آن 1494 است.
  18. دانشگاه کارادنیز تکنیک: در ارتاهیسار واقع شده است و رتبه پزشکی آن 925 و رتبه کلی آن 1423 است.
  19. دانشگاه مدیپل استانبول: از دیگر بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه که در منطقه بیکوز استانبول قرار دارد. رتبه جهانی پزشکی آن 953 است.
  20. دانشگاه اینونو: یک دانشگاه در شهر مالاتیا است و رتبه جهانی آن در رشته پزشکی 973 و در کل 1742 است.

از دیگر دانشگاه‌های برتر ترکیه برای تحصیل کردن در رشته پزشکی به ترتیب می‌توان دانشگاه یدی تپه در استانبول، دانشگاه کوجالی در اسکی شهیر، دانشگاه مدنیت استانبول نام برد.

دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه

اگر در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دیگر رشته‌های خانواده پزشکی و پیراپزشکی در ترکیه تحصیل می‌کنید و در نهایت می‌خواهید به داخل ایران برگردید، لیست دانشگاه‌های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران 2021-2022 به دردتان خواهد خورد. شما بعد از برگشت به داخل ایران، مدرک تحصیلی شما از دانشگاه‌های مورد تایید مورد ارزشیابی قرار خواهد گرفت و در یک آزمون باید شرکت کنید تا بتوانید با مدرک خود در ایران مشغول به کار شوید. و اما لیست دانشگاه‌های پزشکی در ترکیه که مورد تایید ایران هستند:

  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه استانبول ترکیه
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه اژه
  • دانشگاه آتاتورک
  • دانشگاه کوچ

تخصص پزشکی در ترکیه

پزشکی در ترکیه

گرفتن تخصص پزشکی در ترکیه یکی دیگر از انتخاب‌های متداول پزشکان عمومی ایرانی است. تخصص‌های مختلف پزشکی از جمله قلب و عروق، داخلی، پوست و زیبایی، جراحی عمومی، مغز و اعصاب و … در ترکیه ارائه می‌شود. برای اخذ پذیرش در این گرایش‌ها مستلزم به شرکت در دو آزمون مهم YUS یا آزمون استاندارد تخصص پزشکی و آزمون TST یا آزمون معادل‌سازی مدرک هستید. کسب نمره قبولی در هر دو آزمون برای اقدام به درخواست اپلای تخصص ضروری است.

شاخه‌های اصلی علم پزشکی در ترکیه

دانشجویانی که مایل به تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه هستند می‌توانند در 10 دپارتمان مختلف تحصیل کرده و تخصص داشته باشند. این شاخه‌های اصلی این علم در ترکیه به شرح زیر فهرست شده‌اند.

  1. گروه آناتومی
  2. گروه بیوفیزیک
  3. بخش آمار زیستی
  4. گروه فیزیولوژی

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه 2023

کدام دانشگاه ترکیه را برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی انتخاب کرده‌اید؟ و زبان ارائه دروس به چه زبانی است؟ این دو بر شهریه و هزنیه‌ی نهایی تحصیل پزشکی در ترکیه تاثیرگذار است. عموما شهریه دانشگاه‌های خصوصی بیشتر از دانشگاه‌های دولتی و هزینه تحصیل به زبان انگلیسی بیشتر از تحصیل پزشکی به زبان ترکی است. شما بعنوان یک دانشجوی بین‌الملل به طور کلی شهریه‌ای معادل 16500 تا 21000 یورو باید شهریه پرداخت کنید. این رنج شهریه برای رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی است. در حالیکه شهریه تحصیل داروسازی در ترکیه به ندرت به بالای 12500 یورو در سال می‌رسد. در ادامه شهریه رشته پزشکی در برخی از بهترین دانشگاه‌های ترکیه آورده شده است:

  • دانشگاه حاجت تپه: 31088 لیر برای زبان انگلیسی و 23316 برای زبان ترکی
  • دانشگاه استانبول ترکیه: 600 تا 900 دلار سالانه برای تحصیل دانشجویان خارجی
  • دانشگاه آنکارا: 37500 لیر
  • دانشگاه اژه: 900 تا 1200 دلار سالانه برای تحصیل به زبان انگلیسی و 300 تا 600 دلار برای تحصیل به زبان ترکی
  • دانشگاه آتاتورک: 2364 لیر برای زبان ترکی و 4728 لیر برای زبان انگلیسی
  • دانشگاه کوچ: حدود 87000 لیر در سال یعنی 24000 دلار

پزشکی در ترکیه چند سال است؟

طول دوره پزشکی در ترکیه 6 سال است. در طول این 6 سال دانشجو هم با مسائل تئوری و هم با مسائل عملی به طور کامل آشنا خواهد شد. تدوین کورس و واحدهای درسی پزشکی به طوری است که یک تعادل بسیار عالی میان مباحث تئوری و کارهای عملی پزشکی وجود داشته باشد. دو یا سه سال اول رشته پزشکی در ترکیه، دوره پیش‌بالینی (Preclinical) است. شما در طول این دو یا سه سال برای حضور در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها آماده خواهید شد. موضوعات پایه و گسترده از جمله زیست‌شناسی پزشکی، شیمی، بیوشیمی و آناتومی از جمله مسائل مطرح شده در دو سال اول پزشکی در ترکیه است. در طول هفته‌های اول ترم اول پزشکی نیز مباحثی از دوران دبیرستان از جمله بیوسنتز پروتئین، ساختار مولکولی پروتئین‌ها از جمله آنزیم‌ها، ساختار شیمیایی کربوهیدرات‌ها و … را مرور خواهید کرد.

در ترم دوم، اولین درس مربوط به آناتومی را شروع خواهید کرد. در کنار آن، آموزش تخصصی استخوان‌ها به همراه جزئیات آموزش داده می‌شود. دیگر هیچ مسئله‌ای در علم پزشکی به طور جزئی یا کلی به شما آموزش داده نمی‌شود، بلکه به عنوان دانشجوی پزشکی در ترکیه به صورت عمیق‌تر، تخصصی‌تر و با جزئیات بیشتر با تمام مسائل مربوط به حوزه درمان و تشخیص بیماری برخورد خواهید کرد.

  • سال اول پزشکی در ترکیه: هر دو هفته یکبار کلاس‌هایی برای شما برگزار می‌شود که در آن پزشکان مجرب و کاربلد، آموزش‌هایی در مورد کمک‌های اولیه، ماساژ قلبی، تهویه و استفاده از دفیبریلاتور خودکار را به شما ارائه می‌دهند. در طول دو ترم اول، یاد خواهید گرفت که چگونه در مواقع اضطراری عمل کنید و آزمایش‌هایی برای اندازه‌گیری علائم حیاتی بیمار انجام دهید. برای هر درس، تئوری آناتومی و بافت‌شناسی پوشش داده می‌شود. در کنار این، دروس آزمایشگاهی‌ از جمله بیوشیمی، زیست‌شناسی پزشکی و میکروبیولوژی نیز به شما ارائه می‌شود.
  • سال دوم پزشکی در ترکیه: طبیعی است که سال دوم پزشکی، مقداری سخت‌تر از سال اول باشد. درس‌های ارائه شده در ترم 3 و 4 پزشکی سخت و تخصصی‌تر هستند و شما باید بیشتر از حفظ کردن، به درک کردن مطالب مختلف در مورد مکانسیم‌های بدن و … بپردازید.
  • سال سوم پزشکی در ترکیه: دروس از علوم پایه به گرایش علمی کاربردی تغییر می‌کند. در واقع شما برای دوره بالینی آماده خواهید شد. واحدهای جدید از جمله آسیب‌شناسی، فارماکولوژی، قلب و عروق، ریه، گوارش و … به برنامه درسی اضافه خواهند شد. در پاتولوژی شما بر علل و تاثیرات بیماری‌ها و صدمات تمرکز خواهید داشت و تا حدی در اینجا به رشته فیزیولوژی در ترکیه شباهت دارد. علت ایجاد آسیب و بیماری نیز که عموما یک فرایند پیچیده بین چندین فرایند سلولی است نیز در این سال به دانشجویان آموزش داده می‌شود.
  • سال چهارم، پنجم و ششم پزشکی در ترکیه: در این سال‌ها وارد فضاهای درمانی، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها خواهید شد. مطالب عملی و واحدهای کاربردی در طول این سه سال ارائه خواهند شد.

تحصیل در رشته دندانپزشکی در ترکیه

در کنار رشته پزشکی، تحصیل دندانپزشکی در ترکیه که یک دوره 6 ساله است، نیز جزو رشته‌های بسیار پرطرفدار است. سه راه برای اخذ پذیرش در رشته دندانپزشکی ترکیه وجود دارد. یکی از طریق شرکت در آزمون سات، دوم شرکت در آزمون یوس و راه سوم پذیرش بدون کنکور و آزمون است. درآمد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در ترکیه بسیار بالا است و به بالای 27700 لیر در ماه نیز خواهد رسید. از جمله دانشگاه‎‌های معتبر ترکیه برای تحصیل در این رشته می‌توان به دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه کوچ، دانشگاه اژه، دانشگاه استانبول، دانشگاه آنکارا، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه کارابوک، دانشگاه ساکاریا، دانشگاه آبانت عزت بایسال، دانشگاه آک دنیز و … اشاره کرد.

فارغ التحصیلی در رشته پزشکی ترکیه

جزو محالات است که دانشجوی پزشکی بعد از فارغ‌التحصیلی، بیکار بماند. شما به عنوان پزشک عمومی می‌توانید در کلینیک‌های درمانی، درمانگاه‌ها، مراکز بهداشت، بیمارستان‌ها و … مشغول به کار شوید. اگر می‌خواهید یک پزشک در ترکیه باشید، بهتر است که بر زبان ترکی و انگلیسی تسلط کافی داشته باشید تا به راحتی بتوانید با دیگران ارتباط بگیرید. نرخ بیکاری در ترکیه در جدیدترین آمار 11.5  درصد اعلام شده است. شما بعد از پایان دوره تحصیل می‌توانید یکی از گزینه‌های زیر را انتخاب کنید:

-در گرایش‌های مختلف تخصص پزشکی شرکت کنید

-اقامت بگیرید و در ترکیه مشغول به کار شوید

-مدرک خود را برای کار کردن در دیگر کشورها ارائه دهید

  • درآمد و بازار کار پزشکی در ترکیه:

درآمد یک پزشک عمومی به طور متوسط در ترکیه 228969 لیر در ماه است. این مقدار درآمد در کمترین خالت به 156309 لیر در سال و برای دکتر ارشد به 299435 لیر در سال می‌رسد. پیش‌بینی شده است که تا سال 2026، درآمد یک پزشک 46 درصد افزایش پیدا کند و میانگین آن به 334876 لیر در سال برسد.

تحصیل دندانپزشکی و پزشکی بدون آزمون در ترکیه

تحصیل بدون آزمون در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در تمام دانشگاه‌های خصوصی و برخی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه توسط یو اف اس ممکن شده است. این خیلی خوب است که شما بدون شرکت در کنکور ترکیه می‌توانید به عنوان دانشجوی بین‌المللی در رشته‌های تاپ این کشور مشغول به تحصیل شوید. در این راستا داشتن شرایط لازم بسیار مهم است:

  • معدل دیپلم بالای 15 برای دندانپزشکی و 18 برای پزشکی
  • داشتن مدرک زبان معتبر (آیلتس 6، تافل 80)
  • ارائه مدارک مورد نیاز ثبت نام از جمله پاسپورت، ریز نمرات دیپلم، مدرک دیپلم و …

بورس پزشکی ترکیه

به دنبال گرفتن بورسیه تحصیلی پزشکی دانشگاه‌های ترکیه هستید؟ اگر به شما بگوییم مسیر زیاد سختی پیش رو نخواهید داشت چه؟ بله! گرفتن بورسیه و کمک‌هزنیه‌های تحصیلی همواره رقابت خاصی میان داوطلبان ایجاد می‌کند، بخصوص برای پزشکی در ترکیه! اما دانشگاه‌های ترکیه و وزارت آموزش ترکیه در جهت رفاه حال دانشجویان بین‌الملل و استقبال از دانشجویان علاقمند و مستعد انواع بورسیه و فاند دولتی و دانشگاهی را ارائه می‌دهند که برای تمام دانشجویان از سراسر دنیا در دسترس است.

انواع بورسیه پزشکی در ترکیه

انواع بورسیه پزشکی شامل بورسیه دولتی، بورسیه علوم پزشکی ابن سینا، بورسیه ترکیه بورسلاری و بورسیه علوم پزشکی می‌شود. در کنار این دانشگاه‌های ترکیه انواع دیگری از بورسیه تحصیلی را به دانشجویان خود ارائه می‌دهند:

  • بورسیه 25 درصد
  • بورسیه 50 درصد
  • بورسیه کامل (فول فاند)
  • بورسیه تغذیه و اقامت رایگان

کمک هزینه تحصیلی ماهانه + کار دانشجویی

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *